Willow Smith werd vroeger gepest wegens muziekvoorkeuren

Willow Smith is vroeger gepest wegens haar muziekvoorkeuren. De zangeres houdt erg van rockmuziek, maar volgens haar is dat als zwarte vrouw niet altijd even makkelijk. "Als een zwarte vrouw in het publiek staan bij een metalconcert, is echt iets anders", vertelt Willow in een dubbelinterview met zangeres Alexis Brown van de metalband Straight Line Stitch in V Magazine.

De 20-jarige dochter van Will Smith en Jada Pinkett Smith was tijdens haar middelbareschooltijd fan van rockbands als Paramore en My Chemical Romance. Daar werd ze veel om gepest, vertelt ze. "Er wordt vaak gezegd: hé, je bent zwart. Je hoort niet naar deze muziek te luisteren", herkent Brown, die zelf ook een zwarte vrouw is in de rockmuziek.

In april bracht Willow haar nieuwe single Transparent Soul uit samen met Travis Barker, de drummer van de punkband Blink-182. Met haar nieuwe muziek hoopt ze meer representatie te geven van zwarte vrouwen in de rockwereld. "Ik hoop dat zwarte meisjes die naar mijn muziek luisteren weten dat ze niet alleen zijn. Je bent niet de enige zwarte vrouw die haar haar aan een kant wil dragen en zwarte eyeliner op wil doen."