Winkelketen Kohl’s winnaar op lager Wall Street na overnamenieuws

NEW YORK (ANP) - Kohl's was maandag een positieve uitschieter op de beurzen in New York. De warenhuisketen profiteerde van berichten over een mogelijke overnamestrijd rond het bedrijf. De stemming op Wall Street bleef verder negatief door de aanhoudende vrees voor hogere rentetarieven. Ook werd uitgekeken naar de resultaten van grote bedrijven als Apple, Microsoft en Tesla, die later deze week naar buiten komen.

De Amerikaanse centrale bank begint dinsdag aan zijn tweedaagse rentevergadering. De Federal Reserve zal de rente deze week naar verwachting nog niet verhogen, maar later dit jaar wel. Beleggers zijn vooral benieuwd wanneer de Fed precies gaat beginnen met het verhogen van de rente en hoeveel keer de rente dit jaar wordt opgeschroefd. Hogere rentes zijn over het algemeen ongunstig voor aandelenbeleggingen, vooral voor die van de snelgroeiende techbedrijven.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 1,3 procent lager op 33.827 punten. De brede S&P 500 daalde 1,6 procent tot 4331 punten en techgraadmeter Nasdaq zakte 1,6 procent tot 13.542 punten. Daarmee werd de neergang van de afgelopen tijd doorgezet.

Tweede overnamebod Kohl's

Kohl's werd 33 procent meer waard. De op één na grootste warenhuisketen van de Verenigde Staten heeft een tweede overnamebod gekregen van Sycamore Partners, een investeringsbedrijf met ervaring in de retailsector. Het bod kwam een dag na het bod van 9 miljard dollar van een groep investeerders onder leiding van Acacia Research.

Netflix daalde 3,3 procent. De streamingdienst zag vrijdag ruim een vijfde van zijn beurswaarde verdampen. Beleggers schrokken van het tegenvallende aantal nieuwe abonnees van het bedrijf, dat tot de topfavorieten tijdens de coronapandemie behoorde.

Peloton Interactive klom 0,7 procent. Blackwells Capital, een activistische investeerder, wil dat medeoprichter en topman John Foley opstapt. Blackwells wil ook dat de fabrikant van fitnessapparatuur voor thuisgebruik op zoek gaat naar een potentiële koper.

Boeing -2,5 procent

Boeing zakte 2,5 procent. De vliegtuigbouwer investeert nog eens 450 miljoen dollar in Wisk, de ontwikkelaar van onbemande vliegende voertuigen die in de toekomst als taxi kunnen worden gebruikt. Het in Californië gevestigde Wisk is eigendom van Boeing en Kitty Hawk, het luchtvaartbedrijf van Google-medeoprichter Larry Page.

Halliburton verloor 2,2 procent ondanks beter dan verwachte resultaten van de oliedienstverlener. Cryptobeurs Coinbase zakte 7,4 procent na de aanhoudende prijsdaling van cryptomunten als bitcoin en ether.