Winnaars Gouden Televizier-Ring delen vreugde online

Op sociale media delen de winnaars van Het Gouden Televizier-Ring Gala, waarbij de belangrijkste televisieprijzen worden uitgereikt, een dag later nog massaal hun blijdschap. De grote winnaar was De Kinderen van Ruinerwold. De documentaireserie van Jessica Villerius ging er donderdagavond vandoor met de Gouden Televizier-Ring, de prijs voor beste televisieprogramma van het afgelopen jaar.

Villerius deelt op Instagram een foto waarop zij op het podium arm in arm staat met drie van de kinderen. "Een van mijn favoriete foto’s van gisteren", schrijft ze bij de post, "omdat het dit hele proces voor mij symboliseert: zij aan zij, vol in vertrouwen en elkaar ondersteunend".

Nikkie de Jager, die dit jaar het Eurovisie Songfestival presenteerde, mocht de prijs voor beste presentatrice in ontvangst nemen. "Wat is er gebeurd?" schrijft ze bij een foto waarop ze haar prijs kust. "Ik kan jullie niet genoeg bedanken voor jullie stem, liefde en steun."

Elise Schaap won voor de derde keer op rij de Televizier-Ster voor beste acteur/actrice. "Mooie avond. Lieve mensen. Dankbaar schaap." Beste talent dit jaar is Rob Kemps, vooral bekend als frontman van Snollebollekes. "Jaaaaaaaaa", schrijft hij bij een foto waarop hij het beeldje vasthoudt, samen met zijn vriendin Miriam Swinkels. "Wat een bijzonder moment".

De Televizier-Ster Online-Videoserie ging dit keer naar programmamaakster Linda Hakeboom, die won met haar vlog Linda’s Kankerverhaal. Hierin gaf ze een inkijkje in haar leven na de diagnose borstkanker. "Wat ongelooflijk om deze prijs op deze avond in ontvangst te mogen nemen", zegt ze. "Dankjulliewel. Deze is voor iedereen die ziek is. Jij hoort erbij, vergeet dat nooit."