Winnaars klimaatfilmwedstrijd Carice van Houten bekend

De organisatie van de scriptwedstrijd Tipping Point, waarvan Carice van Houten een van de organisatoren is, heeft de drie winnaars gekozen. De scenaristen krijgen ieder een vergoeding van 20.000 euro om een scenario te schrijven voor hun films waarin de klimaatproblematiek een belangrijk thema is.

Het initiatief voor Tipping Point komt van producent Keplerfilm en filmverzekeraar No Risk. De wedstrijd werd in het leven geroepen om Nederlandse scriptschrijvers aan te sporen verhalen over de klimaatcrisis te vertellen. De organisatie kreeg in totaal 58 inzendingen. Lenina Ungari en Lotte van Raalte (Drijfhout), Caspar van Woudenberg (De Wolvenjagers) en Floor van der Meulen (The Song of a Siren) hebben gewonnen. De winnaars krijgen een jaar de tijd om de eerste versie van hun scenario te ontwikkelen.

De winnaars werden gekozen door de jury bestaande uit Carice van Houten, Janey van Ierland van Netflix en Ido Abram van SEE NL. "Ik vind het zowel ontroerend als bemoedigend dat er zoveel hart zit in het onderwerp; het bewijst maar weer dat het een onderwerp is waar je veel kanten mee op kan", zegt Van Houten, die is aangesloten bij klimaatgroep Extinction Rebellion.