Winnaars Op zoek naar… gaan voor ‘2023-versie’ Danny en Sandy

Tristan van der Lingen en Danique Graanoogst kijken ernaar uit om "de 2023-versie" van de hoofdrollen in de nieuwe Nederlandse versie van de musical Grease te gaan spelen. Vrijdagavond wonnen zij de AVROTROS-talentenjacht Op zoek naar..., waarin gestreden werd voor de rollen van Danny en Sandy.

"Het zit zo lekker in het nu", zegt Graanoogst tegen het ANP over de nieuwe versie van de bekende personages uit de film uit 1978. "Het is verfrissend en minder betuttelend. Sandy is minder naïef en heeft meer pit", vindt de actrice over haar personage.

Tijdens het zangprogramma hebben de hoofdrolspelers onder meer geleerd om zich kwetsbaar op te stellen en "klein" te spelen. "Je moest iets losmaken en uit je comfortzone stappen om jezelf bloot te geven", blikt Graanoogst terug. "Ik heb ook geleerd om heel klein te spelen met alleen je gezicht zonder grootse gebaren met je armen." Van der Lingen sluit zich daarbij aan. "Ik ben nu frontman en hoef ook niks extra's meer met m'n gezicht te doen om aandacht te krijgen, want die krijg ik toch wel."

Rijdende trein

Na de winst in Op zoek naar... is er weinig tijd om na te genieten. Van der Lingen verwacht dat de cast en crew hem en Graanoogst "met open armen" zullen ontvangen. "Wij moeten twee lege plekken vullen die essentieel zijn voor de productie. Zij zitten met smart op ons te wachten. Zij hebben er zin in en wij ook, dat matcht wel met elkaar."

"We stappen op een rijdende trein", schetst Graanoogst. "Wij beginnen maandag en moeten over een paar weken de eerste try-outs spelen, dus we moeten gelijk aan de bak. Nu nog even twee dagen genieten, maar daarna gaan we aan de slag. Ik kijk het meest uit naar de repetities, om alles samen te laten komen en een Danny en Sandy à la 2023 te creëren."