Winnend SC Cambuur blij met extra sfeer door Almere-fans

ALMERE (ANP) - Dat de overwinning van SC Cambuur bij Almere City onder toeziend oog van zo'n 1350 seizoenkaarthouders plaatsvond, deed de spelers van de winnende ploeg goed. De formatie uit Leeuwarden zette met de 2-0-overwinning een grote stap richting promotie naar de eredivisie.

"Het publiek gaf extra sfeer, maar geen extra spanning", ervoer Cambuur-middenvelder Mees Hoedemakers. "Want de spanning zat er sowieso al op." Hoedemakers genoot van het optreden van zijn ploeg en misschien nog wel meer van de aanwezige supporters. Het duel in de Keuken Kampioen Divisie was onderdeel van de Fieldlab-evenementen en werd daarom bekeken door een beperkt aantal fans. "Het was zoals vanouds", aldus Hoedemakers. "Muziek tijdens de warming-up, rookmachines bij opkomst en een hoop lawaai. Het was een heerlijke overwinning zo."

Ook Cambuur-spits Robert Mühren was blij met de fans op de tribunes. "Alsof ze nooit zijn weggeweest", glimlachte hij. "Mooi voor hen. Ze hebben er lang op moeten wachten."

Bij de thuisploeg was juist sprake van mineurstemming. Almere City zag de achterstand op de koploper groeien tot 10 punten en wist bovendien het eigen publiek niet te trakteren op spektakel. "Een frustrerende middag", baalde verdediger Damon Mirani. Volgens hem kon de aanwezigheid van het publiek zijn ploeg niet inspireren. "Het was niet super goed en er waren weinig kansen. Maar het was heel fijn dat er weer publiek was. Laten we hopen dat ze zo snel mogelijk weer terug kunnen naar het stadion."