Wintergasten keert na bijna tien jaar terug op televisie

HILVERSUM (ANP) - Wintergasten keert dit najaar na bijna tien jaar afwezigheid weer terug op de Nederlandse televisie. Janine Abbring bespreekt met internationale gasten aan de hand van zelfgekozen film- en televisiefragmenten hun persoonlijke blik op onze tijd en de wereld.

Abbring spreekt in de laatste week van het jaar met historicus Yuval Noah Harari, performancekunstenaar Marina Abramović, beeldend kunstenaar Grayson Perry en schrijver Colson Whitehead. De gesprekken zijn van 27 tot en met 30 december te zien op NPO 2.

Waar in Zomergasten doorgaans Nederlandse en Vlaamse gasten centraal staan, is de reeks Wintergasten juist bedoeld voor gesprekken met persoonlijkheden van buiten de Benelux. In eerdere reeksen waren onder anderen Desmond Tutu, Iggy Pop en Garri Kasparov te gast.

De winterse variant van Zomergasten begon in 2005 als Wereldgasten, tot het in 2007 werd omgedoopt tot Wintergasten. Het meest recente seizoen van het programma dateert alweer uit 2012, toen met presentator Raoul Heertje.