Wisselvallige Lakers houden ritme van winnen en verliezen vast

LOS ANGELES (ANP) - De basketballers van Los Angeles Lakers hebben een overwinning in de NBA wederom laten volgen door een nederlaag. De kampioen moest in het eigen Staples Center, waar voor het eerst dit seizoen toeschouwers naar binnen mochten, met 121-113 buigen voor Boston Celtics. Jaylen Brown blonk met 40 punten uit bij de Celtics.

De 1915 fans van de Lakers op de tribunes zagen dat hun ploeg het nog steeds moest doen zonder de geblesseerde sterren LeBron James en Anthony Davis, al heeft die laatste de training inmiddels hervat. Halverwege de wedstrijd keek de thuisploeg al tegen een achterstand van 13 punten aan en de titelhouder in de NBA wist daar in het tweede deel geen verandering in te brengen.

De Lakers hielden daarmee een opvallend ritme vast. In de laatste tien duels wisselde de ploeg uit LA steeds overwinningen af met nederlagen. De Lakers zijn naar de vijfde plek in het westen gezakt.

Phoenix Suns boekte tegen Sacramento Kings de veertigste zege van het seizoen (122-114) en heeft nu nog maar één overwinning minder dan Utah Jazz, de koploper in het westen en tevens de beste presterende ploeg van dit seizoen.