Within Temptation-zangeres moet weer wennen aan volle agenda

Within Temptation heeft na een lege agenda door de coronapandemie een vol najaar voor de boeg. Vanaf maandag staat de band in het voorprogramma tijdens de Amerikaanse tournee van Iron Maiden en daarna staat in Europa en in het Verenigd Koninkrijk een toer met Evanescence gepland. Zangeres Sharon den Adel heeft er zin in, maar moet ook wel weer wennen aan de vele shows achter elkaar.

"Ik wil niet oneerbiedig klinken, maar het is wel weer wennen om zo lang achter elkaar van huis weg te zijn. Het wordt ook moeilijker omdat we allemaal gezinnen hebben, dus een paar jaar geleden hebben we dat ook veranderd en doen we niet te veel optredens achter elkaar. Alleen toen gooide corona roet in het eten en werd alles uitgesteld, waardoor nu alles achter elkaar gepland staat", legt Den Adel uit aan het ANP.

De zin om te spelen overtreft wel het feit dat de zangeres weer moet wennen. "Ik heb het echt gemist. Gewoon weer samen met de band het podium op."

Zingen bij Within Temptation, dat in 1996 werd opgericht, noemt Den Adel nog altijd "het allerleukste beroep" dat er is. "En dat je dan weer mag nadat al die shows niet waren doorgegaan maakt je extra dankbaar."