WNF en Armin van Buuren vragen met actie aandacht voor planeet

Het Wereld Natuur Fonds (WNF), het Eurovisie Songfestival en dj Armin van Buuren slaan de handen ineen om aandacht te vragen voor de planeet. Daarom wordt de Erasmusbrug in Rotterdam zaterdag groen verlicht, terwijl Van Buuren de muziek verzorgt. Het evenement wordt live gestreamd in het virtuele dorp van het Eurovisie Songfestival dat volgende week van start gaat.

Het doel van de actie is om een miljoen handtekeningen te krijgen voor de petitie #VoiceForThePlanet. Als dat lukt wordt de petitie later dit jaar aangeboden aan verschillende wereldleiders, in de hoop dat zij vervolgens de beste beslissingen nemen voor de planeet.

Met de actie van zaterdag gaat ook een speciale TikTok-challenge gepaard. Armin van Buuren zal via het sociale platform mensen oproepen zijn nummer Million Voices mee te zingen of te dansen. Acteur Niek Roozen helpt mee de challenge viraal te laten gaan.

Van Buuren zelf is geïnspireerd geraakt door de wereldberoemde bioloog Sir David Attenborough. "Hij heeft me door de jaren heen enorm geïnspireerd en me helpen inzien hoe kostbaar het leven op aarde is en dat we alles moeten doen wat in onze macht ligt om het te redden", aldus de dj. "En ik geloof dat we allemaal die kracht hebben. Zolang we samen staan zijn we in staat om verandering teweeg te brengen en een verschil te maken."