WNL-hoofdredacteur: heb betere neus voor talent dan RTL

WNL-hoofdredacteur Bert Huisjes zag veel presentatoren die bij Goedemorgen Nederland begonnen, doorbreken. Zo heeft Eva Jinek inmiddels haar eigen talkshow, ging Nikki Herr naar Talpa en presenteert Welmoed Sijtsma Op1. Huisjes zegt dat hij dat te danken heeft aan zijn neus voor talent.

"Ik ben er gewoon heel goed in", zegt de 54-jarige hoofdredacteur van omroep WNL zaterdag in het AD. "Beter in ieder geval dan John de Mol en dan de leiding bij RTL. Daar zoeken ze altijd mensen die op de vorigen lijken. Moet je juist niet doen." Huisjes kijkt vooral of mensen "willen, ambitieus zijn en durven. Zien of ze écht gemotiveerd zijn. Gaat iemand extra meters maken?"

Volgens hem is Goedemorgen Nederland voor veel tv-makers een opstap naar een verdere carrière in de televisiejournalistiek. "Als je daar werkt, moet je veel kunnen. Je moet sowieso bereid zijn het offer te brengen van het heel vroege opstaan. Je moet je snel in een onderwerp kunnen inlezen, het aantrekkelijk kunnen presenteren, snel kunnen schakelen en camerabewust en flexibel zijn", zo somt hij op. "Je werkt met een klein team, maar tijdens de uitzending zelf sta je er alleen voor."