Woede over onbetaalde dansers bij halftimeshow Super Bowl

Verschillende dansers uit Los Angeles hebben op sociale media hun ongenoegen geuit over de omstandigheden bij de halftimeshow van de Super Bowl, die op 13 februari in die stad wordt gespeeld.

De organisatoren hebben professionele dansers gevraagd als vrijwilliger naar de show te komen, maar eisen wel dat zij daarvoor zeven dagen komen repeteren. Ook wordt er geen vervoer voor de vrijwilligers geregeld en moeten zij een geheimhoudingscontract tekenen waardoor zij ook niet op social media mogen posten over de show.

De halftimeshow van de finale van het American Footballseizoen wordt dit jaar verzorgd door Snoop Dogg, Mary J. Blige, Dr. Dre, Eminem en Kendrick Lamar. Zij worden op het podium begeleid door een flinke groep dansers die wél betaald krijgen, maar castingbureaus hebben nu dus andere dansprofs benaderd om het veld te vullen, dit zonder een vergoeding en dus met zeven verplichte repetitiedagen.

Het protest werd aangezwengeld door Taja Riley, die eerder danste in de halftimeshow van Beyoncé, Bruno Mars en Coldplay in 2016 en de show van Jennifer Lopez en Shakira in 2020. Zij plaatste screenshots van de castingoproepen en kreeg bijval van onder meer Heather Morris van Glee en Carmit Bachar van The Pussycat Dolls.