Wolters Kluwer sterkste stijger AEX in grillige sessie

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index in Amsterdam is woensdag met een verlies de handel uitgegaan. Het verloop van de sessie was uiterst grillig. De graadmeter stond gedurende de sessie tot 3 procent lager, kleurde kort na de openingsbel op Wall Street groen, maar sloot uiteindelijk toch in de min. Resultaten van data- en informatieleverancier Wolters Kluwer vielen duidelijk in goede aarde. Elders in Europa was het beeld net zo onvast als in Amsterdam, mede door de perikelen rond het nieuwe coronavirus.

De AEX-index sloot de sessie met een verlies van 0,2 procent op 581,78 punten. De MidKap eindigde 0,8 procent hoger op 915,48 punten. Frankfurt verloor uiteindelijk 0,1 procent. Londen en Parijs wonnen tot 0,4 procent. De beurs in Milaan eindigde 1,4 procent hoger.

Wolters Kluwer voerde met een winst van 3,6 procent de AEX aan. De onderneming kwam volgens kenners "op alle fronten" met betere cijfers en vooruitzichten. Ook het dividend ging omhoog. Biotechnologiebedrijf Galapagos was de sterkste daler met een verlies van 2,9 procent.