Wordt Vervolgd-presentator Han Peekel komt met nieuwe plaat

Oud-NPO-coryfee en Wordt Vervolgd-presentator Han Peekel komt begin februari met een nieuw album. Dat heeft artiestenbureau BME Bookings maandag bevestigd. De vierde plaat van Peekel heet Oude Man. De single Charlotte, die vertelt over liefde in tijden van corona, is afgelopen weekend op YouTube gelanceerd.

De plaat wordt zowel via de digitale kanalen als op cd gelanceerd. Het is nog niet duidelijk of Peekel ook promotie gaat doen voor de lancering. "De coronacrisis maakt het niet gemakkelijk", laat een woordvoerder weten. "Han is 73, dus valt in de risicogroep. Maar het album is klaar en hij is er erg trots op en wil de muziek graag met de wereld delen."

De Rotterdammer werd in de jaren tachtig en negentig bekend als presentator van het AVRO-programma Wordt Vervolgd, waarin kinderen imitaties van Donald Duck, Woody Woodpecker en Roadrunner deden. Hij was maar liefst zeventien jaar het gezicht van het programma en viel op vanwege zijn felgekleurde colberts en zijn vrolijke strik.

Maar daarnaast maakte Peekel diverse platen met Nederlandstalige chansons en werkte hij als dj en documentairemaker. Eind jaren zeventig ontving hij een Edison voor zijn betekenisvolle programma's. Ook schreef hij boeken over kleinkunst, Theater Carré en Louis Davids.