Worstelaarster Blaszka beëindigt loopbaan

LANDGRAAF (ANP) - Jessica Blaszka stopt met worstelen. Dat heeft de 28-jarige Limburgse besloten nadat ze er afgelopen weekeinde niet in slaagde zich te plaatsen voor de Olympische Spelen in Tokio, meldt haar club KSV Simson Landgraaf.

Blaszka kwalificeerde zich als nummer 3 van de WK in 2015 voor de Spelen van Rio 2016. Haar olympische debuut liep echter uit op een deceptie. Blaszka verloor al in de eerste ronde kansloos en verliet Brazilië gedesillusioneerd.

Blaszka moest zich afgelopen jaar twee keer laten opereren aan haar rechteronderbeen, om cystes te verwijderen. Op een olympisch kwalificatietoernooi in Sofia verloor ze vrijdag in de achtste finales met 5-3 van de Turkse Zeynep Yetgil.

"Wij zijn als club bijzonder trots op Jessica, niet alleen op sportief gebied maar ook als vertegenwoordiger van het worstelen in Nederland", meldt KSV Simson Landgraaf. De club noemt Blaszka een "boegbeeld voor het vrouwenworstelen in Nederland. Een sport waarbij de offers achter de medaille vaak onzichtbaar zijn."