Wrexham-eigenaren videobellen met ManUnited-legende Alex Ferguson

Ryan Reynolds en Rob McElhenney, de eigenaren van voetbalclub Wrexham AFC uit Wales, hebben gevideobeld met oud-Manchester United-manager Sir Alex Ferguson. De twee filmsterren deden dat om een vriendschappelijk duel tussen de twee voetbalclubs van komende zomer aan te kondigen. Alleen verliep het belletje niet helemaal gesmeerd.

De acteurs zijn wel een beetje nerveus als ze voor hun laptop zitten en het videogesprek met de 81-jarige oud-trainer starten. "Ik heb gehoord dat hij een meester in het intimideren is", zegt Reynolds. Volgens McElhenney is Ferguson daar ondertussen veel te oud voor en is het bovendien nergens voor nodig, omdat het om een gesprek gaat over een vriendschappelijke wedstrijd tussen Wrexham en Manchester United op 25 juli in San Diego (Californië).

Hoe enthousiast Reynolds en McElhenney het ook proberen om het gesprek te openen, Ferguson blijft de hele tijd stoïcijns naar zijn camera kijken en zegt geen woord. "Ik zei het toch, psychologische spelletjes", zegt Reynolds tegen zijn collega-eigenaar. De Deadpool-acteur besluit het gesprek vervolgens af te kappen omdat McElhenney zogenaamd een kappersafspraak heeft en deze niet kan verzetten, tot onbegrip van zijn collega. "Ik raakte in paniek", bekent Reynolds.

In Engeland komt vervolgens een secretaresse binnen die Sir Alex vraagt hoe het gesprek met de clubeigenaren ging. "Ze stonden op mute", aldus de Schot. "Ik heb ze helemaal niet gehoord."