Xavi verlengt bij Al-Sadd en stelt terugkeer naar Barcelona uit

DOHA (ANP/RTR) - FC Barcelona moet nog even wachten op de terugkeer van clubicoon Xavi Hernández. De 41-jarige Spanjaard heeft zijn contract als coach van de Qatarese voetbalclub Al-Sadd verlengd. Volgens de club heeft Xavi voor twee jaar bijgetekend en blijft hij tot en met 2023 in Doha.

Het nieuws strookt niet met de berichten in de Spaanse media, die de afgelopen dagen vol overtuiging meldden dat Xavi niet zou bijtekenen en binnen afzienbare tijd zou terugkeren naar Barcelona, de club waarvoor hij tussen 1998 en 2015 liefst 767 officiële wedstrijden speelde. Die berichten voedden ook de speculaties dat Xavi mogelijk Ronald Koeman zou vervangen als hoofdtrainer.

Barça speelde dinsdag gelijk tegen Levante (3-3) en lijkt daarmee de kans op de Spaanse titel te hebben vergooid. Koeman zei na dat duel te beseffen dat zijn positie bij Barcelona opnieuw ter discussie zal komen te staan.

Xavi was in januari 2020 al in beeld bij de Catalaanse club na het ontslag van hoofdcoach Ernesto Valverde. Hij wees destijds een aanbod af.