YOUP. over Youp van ‘t Hek weer op tv, trekt 646.000 kijkers

De documentaire YOUP. over cabaretier Youp van 't Hek op NPO 1 werd zaterdagavond door 646.000 mensen bekeken, meldt Stichting KijkOnderzoek. Daarmee komt de film op plek 8 in de top 25 best bekeken programma's van de dag. De documentaire was eerder in 2020 op kerstavond te zien, in aanloop naar zijn laatste oudejaarsconference.

In de film, gemaakt door Hetty Nietsch, staat de invloed van Van 't Hek op collega's en het vak centraal. Onder anderen Peter Pannekoek, Claudia de Breij, Jochem Myjer en Paul van Vliet komen aan het woord. Verder komen fragmenten uit optredens van de cabaretier voorbij. Van 't Hek gaf in 2020 zijn tiende oudejaarsconference, genaamd Korrel Zout.

Het NOS Journaal om 20.00 uur op NPO 1 voert de lijst van best bekeken programma's aan, met 1,5 miljoen kijkers. Het Half Acht Nieuws was het best scorende RTL-programma. In totaal keken 875.000 mensen op RTL 4 naar het nieuwsprogramma, waarmee dit programma op plek 4 belandt. Het best bekeken programma op SBS6 was opnieuw een nieuwsprogramma, namelijk Hart van Nederland. Dat werd door 722.000 mensen bekeken en komt daarmee op plek 6.