Yunus Aktas wint Cameretten Festival

Yunus Aktas heeft zaterdag de 56e editie van het Cameretten Festival gewonnen. De comedian won zowel de juryprijs als de publieksprijs. De prijs werd hem uitgereikt door burgemeester Jan van Zanen in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

"Yunus speelt in zijn programma de underdog, de loser en dat doet hij volgens de jury met verve. Zijn stijl is onderkoeld, hij oogt ontspannen en volledig in control", aldus de jury over de winnaar. "Yunus bezit een groot gevoel voor timing. Zijn grappen vallen stuk voor stuk en zijn verrassend raak. De jury ziet dat Yunus ervaring heeft als stand-up comedian; het is vakkundig en goed. Yunus heeft de lachers op zijn hand, hij is een innemende persoonlijkheid en zijn droogkomisch talent is groots."

De andere finalisten van het Cameretten Festival 2022 waren de broers Joey & Dave en de in Groningen opgegroeide Selma Visscher. De drie finalisten zullen te zien tijdens de uitgebreide finalistentournee die op 2 december van start gaat met voorstellingen op bijna zestig locaties.