Yvon Jaspers: Boer Zoekt Vrouw gaat niet over politiek

Yvon Jaspers erkent dat het roerige tijden zijn voor boeren in Nederland, maar benadrukt dat haar programma Boer Zoekt Vrouw "niet over politiek maar over de liefde" gaat. Dat zegt de presentatrice in de aanloop naar het nieuwe seizoen van de boerendatingshow op NPO 1.

"Natuurlijk kunnen wij er niet omheen dat er ontzettend veel speelt in Nederland. Soms lijkt het wel alsof elk gesprek rondom de boeren gevoelig ligt en meteen politiek wordt", aldus Jaspers in een uitgeschreven vraaggesprek dat omroep KRO-NCRV maandag heeft rondgestuurd. "Boer Zoekt Vrouw gaat niet over politiek maar over de liefde. Het gaat over het universele verlangen naar de liefde. Over gevoelens van onzekerheid en de hoop die iedereen herkent. Over twee mensen die verliefd op elkaar worden en hun leven zien veranderen op een positieve manier."

De presentator stel dat het professionele aspect van het boer zijn net als afgelopen seizoenen meer aan bod komt in haar andere programma Onze boerderij, dat op 16 april weer te zien is. "In onze andere programma’s als Onze boerderij besteden we veel meer aandacht aan het boer zijn in deze onzekere tijden. Wat betekenen alle veranderingen in het dagelijkse leven op de boerderij."