Yvonne Coldeweijer: verhaal over nepvolgers grootste onzin ooit

Yvonne Coldeweijer noemt de berichten over dat meer dan de helft van haar volgers op Instagram nep zou zijn "de grootste onzin ooit". Dat zegt Coldeweijer, de vrouw achter juicekanaal Life of Yvonne, vrijdagochtend tegen Quote. Techwebsite TechTiek publiceerde een onderzoek waaruit zou blijken dat 56 procent van de volgers van Coldeweijer op Instagram nep is.

Coldeweijer zegt in gesprek met Quote dat zij "niets heeft aan nepvolgers". "Ik sluis mensen alleen door naar mijn eigen betaalmuur", vertelt ze. Ook haalt Coldeweijer aan dat haar profiel niet openbaar is en accounts haar dus niet zomaar kunnen volgen. "Ik bekijk zelf alle volgverzoeken", legt ze uit. Aan het ANP laat Coldeweijer weten het bij deze uitspraken te laten.

Eerder dit jaar besloot de roddelvlogger haar account af te schermen nadat mensen nepvolgers "op haar afstuurden".

Een woordvoerder van TechTiek laat desgevraagd aan het ANP weten het account van Coldeweijer "niet specifiek" te hebben onderzocht. Voor het onderzoek dat TechTiek heeft uitgevoerd, gebruikte het bedrijf een softwaretool van het Estse bedrijf Modash. De woordvoerder van TechTiek zegt dat er "geen verder onderzoek is gedaan naar de betrouwbaarheid" van deze tool, waarmee het genoemde percentage nepvolgers bij Coldeweijer is vastgesteld.