Zaterdagavondshows minder in trek door Champions League-finale

De Champions League-finale tussen Liverpool en Real Madrid is zaterdagavond op RTL 7 door ruim 1,5 miljoen mensen bekeken. De voetbalwedstrijd, die werd gewonnen door de Spanjaarden, duwde daarmee de grote zaterdagavondshows naar de achtergrond.

De finale van de Champions League werd een stuk beter bekeken dan vorig jaar. Toen trok het duel tussen Manchester City en Chelsea op SBS6 bijna 1,1 miljoen kijkers. Mogelijk had het te maken met de late start van de wedstrijd. Vanwege veiligheidsproblemen werd het eerste fluitsignaal ruim een halfuur later gegeven.

Op RTL 4 begon de nieuwe show Domino Challenge met Ruben Nicolai met 873.000 kijkers. Daarna werd de tweede aflevering van de 1% Quiz, gepresenteerd door Tijl Beckand, bekeken door 564.000 mensen. Dat zijn er bijna 200.000 minder dan vorige week.

Van Nieuwkerk

Ook NPO 1 verloor kijkers: de kijkcijferhit Even Tot Hier trok bijna 1,4 miljoen kijkers tegen ruim 1,7 miljoen vorige week. De tweede aflevering van The Connection moest het doen met 804.000 kijkers. Vorige week bereikte de nieuwe kennisquiz van Matthijs van Nieuwkerk nog ruim een miljoen mensen.

SBS6 bleef op primetime onder het half miljoen. Code van Coppens was goed voor een publiek van 429.000 kijkers.