Zeetransportbedrijven helpen Nikkei herstellen na koersval

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Tokio wist dinsdag te herstellen van de zware verliesbeurt een dag eerder. Vooral de Japanse zeetransportbedrijven lieten stevige koerswinsten zien door de hoop op een sterk herstel van de wereldeconomie van de coronacrisis. Beleggers trokken zich daarbij op aan de hogere slotstanden op Wall Street, waar de zorgen over een sneller dan verwachte renteverhoging door de Federal Reserve aan de kant werden geschoven.

De toonaangevende Nikkei in Tokio steeg 3,1 procent en eindigde op 28.884,13 punten. Een dag eerder raakte de Japanse hoofdindex nog ruim 3 procent kwijt. Mitsui OSK Lines klom dik 9 procent tot de hoogste koers in tien jaar tijd. De containervervoerder verdrievoudigde zijn winstverwachting voor de eerste zes maanden van het huidige boekjaar. Branchegenoten Kawasaki Kisen en Nippon Yusen werden rond de 10 procent hoger gezet. Ook de autofabrikanten deden goede zaken, dankzij een daling van de Japanse yen. Suzuki dikte 7 procent aan en Toyota won ruim 3 procent.

De andere belangrijke aandelenmarkten in de Aziatische regio lieten eveneens overwegend winsten zien. De beurs in Shanghai noteerde tussentijds 0,6 procent in de plus en de Kospi in Seoul klom 0,7 procent. De Australische All Ordinaries in Sydney kreeg er 1,6 procent bij. De Hang Seng-index in Hongkong bleef achter met een min van 0,2 procent door koersverliezen onder de Chinese technologiebedrijven.