Zes kinderboeken in de race voor Woutertje Pieterse Prijs

Voor de 36e editie van de Woutertje Pieterse Prijs zijn zes kinder- en jeugdboeken genomineerd. De jury, met Abdelkader Benali als voorzitter, nomineerde de zes uit alle kinder- en jeugdboeken die zijn verschenen tussen 1 januari en 31 december 2022.

Vanaf eind februari heeft radiomaker Frits Spits wekelijks een van de genomineerden bekendgemaakt in het radioprogramma De Taalstaat. Welk boek de Woutertje Pieterse Prijs krijgt, wordt bekend op zaterdag 8 april tijdens een speciale Kindertaalstaat vanuit het Kinderboekenmuseum in Den Haag.

De prijs bestaat uit een oorkonde en een bedrag van 15.000 euro. Alle genomineerde boeken krijgen 1000 euro. De jury bekroont kinderboeken die "uitzonderlijk zijn voor wat betreft taal, genre, thema, illustratie, vorm en/of vormgeving".

Dit jaar zijn genomineerd: Een kleine geschiedenis van de mens door dierenogen, Joukje Akveld & Djenné Fila; Ik ben hier!, Joke van Leeuwen; Ik denk dat ik ontvoerd ben, Pim Lammers & Sarah van Dongen; Mot en de metaalvissers, Sanne Rooseboom & Sophie Pluim; Patroon, Marco Kunst; Vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de anaconda, Bibi Dumon Tak & Annemarie van Haeringen.