Zes Nederlandse paardensporters naar wereldbekerfinales in Omaha

ERMELO (ANP) - De Nederlandse afvaardiging tijdens de wereldbekerfinales in het Amerikaanse Omaha bestaat volgende week uit zes paardensporters. Dinja van Liere, Marieke van der Putten, Thamar Zweistra, Harrie Smolders, Jur Vrieling en Sam Dos Santos komen tijdens de afsluiting van het indoorseizoen in actie.

Dressuuramazones Van Liere (32) en Van der Putten (40) maken hun debuut in de FEI wereldbekerfinale. Voor Zweistra (40) is het haar tweede finale op rij.

Van Liere behoort met haar paard Hermès N.O.P. tot de kanshebbers voor een medaille. De nummer 4 van de wereldranglijst veroverde vorig jaar twee bronzen medailles op de WK en won de wereldbekerkwalificatiewedstrijden in Amsterdam en Mechelen.

Smolders

Springruiter Smolders en zijn paard Monaco N.O.P. kunnen eveneens hoge ogen gooien. De 42-jarige ruiter, die vijf keer eerder deelnam aan een wereldbekerfinale, staat op de vijfde plaats van de wereldranglijst. Vrieling (53) bezet plek 19 op de mondiale lijst.

De 16-jarige Dos Santos komt in actie op het onderdeel voltige (turnen op een paard). De wereldkampioen bij de junioren van 2021 eindigde vorig jaar op de vijfde plaats bij de WK voor senioren.