Zeven nieuwe vrouwen klagen Cuba Gooding Jr. aan

Slecht nieuws voor Cuba Gooding Jr. Er zijn maar liefst 7 vrouwen toegevoegd aan de lijst met dames die beweren seksueel onheus bejegend te zijn door hem. Daarmee komt het totale aantal nu op 22 vrouwen te staan, zo blijkt uit rechtbankdocumenten. Dit meldt Page Six.

Vooralsnog wordt de Oscarwinnaar voor 3 incidenten aangeklaagd, maar hopen de openbare aanklagers met de overige gevallen aan te kunnen tonen dat er hier sprake is van een bepaald gedragspatroon.

Een van de nieuwe vrouwen meent in januari 2009 tijdens het Sundance Film Festival lastig te zijn gevallen door Gooding Jr. Hij zou haar geprobeerd hebben te zoenen, bij haar dijen hebben vastgegrepen en haar billen hebben vastgepakt. De vrouw zegt de acteur hierop weggeduwd te hebben en in zijn wang hebben gebeten.

Cuba's advocaat Mark Heller ontkent alle aantijgingen namens zijn cliënt. "Er staan nu ineens allerlei mensen op die valse beschuldigingen maken, wat helaas wel vaker gebeurd als een Officier van Justitie een beroemdheid aanklaagt."

Gooding Jr. dient zich op 22 januari 2020 opnieuw in de rechtbank te melden.