Zidane neemt verantwoordelijkheid voor blamage Real Madrid

ALCOY (ANP) - Trainer Zinedine Zidane heeft de verantwoordelijkheid op zich genomen voor de blamage van Real Madrid in het Spaanse bekertoernooi tegen derdeklasser CD Alcoyano. De veredelde amateurs schakelden de Spaanse kampioen na verlenging uit (2-1). "Ik ben de trainer, de verantwoordelijkheid ligt bij mij", zei Zidane. "De spelers hebben van alles geprobeerd, maar het lukte niet."

Real Madrid zag Alcoyano in de slotfase op gelijke hoogte komen. In de verlenging sloeg de derdeklasser in ondertal toe. Enkele minuten nadat Ramón López met twee gele kaarten uit het veld was gestuurd, bezorgde Juanan Casanova de thuisploeg de winst.

"Nee, dat is geen schande", zei Zidane. "Dit is voetbal, daarin gebeuren zulke dingen soms. We moeten hierdoor niet in paniek raken. Het was een andere wedstrijd geworden als we het tweede doelpunt hadden gemaakt. Maar hun keeper verrichtte een paar goede reddingen. Dit was een pijnlijke avond. Mijn spelers en ik houden niet van verliezen. Ik denk dat de spelers nog steeds vertrouwen in me hebben. We zitten nog in de Champions League en doen mee om de Spaanse titel. We kunnen dit seizoen nog van alles winnen."