Zidane ziet Real Madrid diep gaan om kampioen te worden

GRANADA (ANP) - Met een schreeuw van vreugde vierde Zinedine Zidane rond middernacht de negende overwinning op rij van Real Madrid in de Spaanse voetbalcompetitie. De Franse trainer, die normaal gesproken vaak stoïcijns blijft, weet dat de titel nu heel dichtbij is voor zijn ploeg. "Ik schreeuwde zo hard omdat deze drie punten heel belangrijk zijn en omdat ik mijn spelers wilde laten weten dat ze een zeer goede wedstrijd hebben gespeeld", zei Zidane na de benauwde zege bij Granada (1-2).

De voormalige topvoetballer had vooral voor rust genoten van zijn elftal. "We speelden geweldig, in ieder opzicht." Door doelpunten van de Franse internationals Ferland Mendy en Karim Benzema, de spits die zo in vorm is, leidde Real bij rust met 2-0 in Granada. "In de tweede helft moesten we diep gaan om de zege binnen te slepen, maar dat moet sowieso als je kampioen wil worden van La Liga", aldus Zidane.

Twee wedstrijden voor het einde van de competitie bedraagt de voorsprong van de 'Koninklijke' op FC Barcelona vier punten. Donderdag kan de beslissing vallen. Real ontvangt dan Villarreal, Barcelona speelt tegelijkertijd tegen Osasuna. "We zijn een stap dichterbij, maar we zijn er nog niet", zei aanvoerder Sergio Ramos. "We mogen nu niet verslappen. Kampioen worden betekent dat je over het hele seizoen de beste was. We hebben goed gereageerd na de periode waarin de competitie stil lag vanwege de coronacrisis. Hopelijk kunnen we donderdag feest vieren."

Real Madrid werd in 2017 voor het laatst kampioen. Het betekende de 33e landstitel voor de club uit de hoofdstad. De afgelopen twee seizoenen ging de titel naar FC Barcelona.