Zieke Andy Taylor na bijna twintig jaar weer op plaat Duran Duran

Gitarist Andy Taylor, die vorig jaar onthulde kanker te hebben, is na bijna twintig jaar weer de studio ingedoken met Duran Duran. Volgens bassist John Taylor werkt de muzikant, die in 2006 opstapte bij de Britse band, mee aan een nieuw album. De laatste plaat met de gitarist is Astronaut uit 2004.

"We werken aan een album dat eind dit jaar moet uitkomen en hij speelt daarop gitaar", vertelde de bassist volgens Britse media eerder deze week tijdens het evenement Unforgettable Evening in LA in Los Angeles.

De plaat zal volgens Taylor veel covers bevatten. "Nummers die veel voor ons betekenden toen we kinderen waren. Dus het is heel fijn dat hij betrokken is bij dit project."

Andy Taylor (62) maakte in november bekend dat hij prostaatkanker heeft, maar dat de situatie niet "levensbedreigend" is. De gitarist voegde zich in 1980, twee jaar na de oprichting, bij Duran Duran. De muzikant scoorde met de band grote hits als Girls On Film, Rio en Hungry Like The Wolf. Hij stapte in 1986 uit de groep, maar keerde in 2001 weer enkele jaren terug.