Ziggo Dome om tafel met organisator evenement wegens stakingen ov

De Ziggo Dome gaat overleggen met de organisator van het concert van de Zuid-Koreaanse boyband ATEEZ, komende vrijdag. Dat doet de evenementenlocatie in verband met de stakingen die volgende week plaatsvinden in het openbaar vervoer, laat de directeur van de Ziggo Dome, Danny Damman, desgevraagd weten aan het ANP. "Om te gaan bezien hoe wij hiermee moeten omgaan."

Vakbond FNV meldde vrijdag dat treinpersoneel in het streekvervoer zich volgende week aansluit bij de eerder aangekondigde meerdaagse staking in het regionaal vervoer.

"Openbaar vervoer is belangrijk voor de bereikbaarheid van de Ziggo Dome", stelt Damman. "Het evenement waar het om gaat, ATEEZ, kent een jonge doelgroep. Een groep die veel gebruikmaakt van het openbaar vervoer." Tijdens het overleg wordt volgens Damman gesproken over onder meer het informeren van fans, de inzet van extra parkeerplaatsen en het inrichten van een Kiss & Ride, een plek waar kort geparkeerd kan worden. Vermoedelijk zullen meer jonge mensen door ouders worden afgezet, legt Damman uit. Van afgelasten of verplaatsen is volgens de directeur absoluut geen sprake. "Het gaat 100 procent door."

Verschil maken

De staking zal met name "verschil maken" in Limburg, Twente en de Achterhoek, aldus de bond. Donderdag staakte het treinpersoneel ook al voor betere arbeidsvoorwaarden, waaronder een hoger loon. Dat was in het noorden en het oosten van het land. De cao waarvoor gestaakt wordt is de multimodale cao, waaronder 1300 werknemers vallen. Zij werken voor vervoerders die zowel trein- als busvervoer aanbieden, zoals Arriva en Keolis. Het gaat hier met name om treinpersoneel. De eerdere staking betreft de grote cao in het streekvervoer, waaronder 13.000 medewerkers vallen. Dit zijn voornamelijk buschauffeurs.

ATEEZ staat vrijdag voor het eerst in de Ziggo Dome, als onderdeel van hun THE FELLOWSHIP: BREAK THE WALL-tour. De Zuid-Koreaanse groep scoorde verscheidene hits, waaronder Guerrilla en WONDERLAND.