Ziggo doopt Formule 1 Café in 2022 om tot Ziggo Sport Race Café

Met het verlies van de exclusieve uitzendrechten van de Formule 1 aan de Nordic Entertainment Group (NENT), komt er ook een einde aan het Formule 1 Café op Ziggo Sport. Het praatprogramma over de Formule 1, dat iedere vrijdagavond te zien is bij Ziggo, keert in het nieuwe seizoen wel terug, maar dan onder een andere naam.

Komend jaar heet het programma Ziggo Sport Race Café, zo laat een woordvoerder woensdag desgevraagd aan het ANP weten. Hierin zal veel aandacht besteed worden aan de auto- en motorsport die nog wel exclusief bij de zender te zien zijn, zoals races uit de MotoGP, Moto2, Moto3, NASCAR, en IndyCar. De focus gaat dan met name uit naar Nederlandse coureurs, zoals IndyCar-racer Rinus 'Veekay' van Kalmthout.

Momenteel presenteert Rob Kamphues het Formule 1 Café op Ziggo Sport, maar of hij dat ook volgend seizoen onder de andere noemer gaat doen is nog niet bekend. "Het is momenteel nog te vroeg om iets te zeggen over de presentatie en de gasten die komend seizoen in het Ziggo Sport Race Café te zien zijn", aldus de woordvoerder.

Ook over het voortbestaan van het programma Crashen in de keuken, waarin Kamphues samen met oud-coureur en analist Robert Doornbos terugblikt op het afgelopen Formule 1-weekend, wordt volgens Ziggo op een later moment meer over bekendgemaakt.