Zilver voor judoka Van Dijke bij rentree op Grand Slam in Georgië

TBILISI (ANP) - Judoka Sanne van Dijke heeft bij haar rentree op de tatami een zilveren medaille gepakt. De 27-jarige Van Dijke, die begin dit jaar een operatie aan een elleboog onderging, bereikte op de Grand Slam in Tbilisi de finale. Daarin moest de Nederlandse het in de verlenging (golden score) afleggen tegen de Griekse Elisavet Teltsidou. Van Dijke kreeg na ruim 1,5 minuut in de golden score haar derde straf, waardoor ze de partij verloor.

Van Dijke had haar eerste drie partijen in de Georgische hoofdstad steeds voortijdig beslist. Een bekroning in de vorm van goud bleef echter uit.

Van Dijke bezorgde de Nederlandse judoploeg op de Olympische Spelen van Tokio in 2021 de enige medaille (brons). Nadat ze vorig jaar ook als derde was geëindigd op de WK in Oezbekistan, won Van Dijke in november de Grand Slam in Azerbeidzjan.

In januari liet de judoka zich opereren aan haar rechterelleboog. Van Dijke had last van kleine stukjes bot die daarin rondzweefden. De tweevoudig Europees kampioene werkt nu toe naar de WK in mei in Doha.