Zimra Geurts vergeeft Tim Hofman voor vrouwonvriendelijke teksten

Zimra Geurts heeft zondag gereageerd op de excuses die Tim Hofman maakte voor vrouwonvriendelijke dingen die hij in het verleden tegen haar heeft gezegd. Op sociale media verscheen zaterdag een video van tien jaar geleden waarin de presentator platte opmerkingen maakt over onder andere het uiterlijk van de playmate. Op Instagram laat Geurts weten dat ze Hofman vergeeft.

In de video, een fragment van een uitzending van Spuiten & Slikken, is Hofman te zien terwijl hij in de camera een opmerking maakt over de "grotere tieten dan de rest van Nederland" van Geurts. Tijdens het interview dat daarop volgt, tipt hij het model om "een tiet te laten zien". In een uitgebreide post laat Geurts nu weten dat haar verschillende dingen opvallen aan het filmpje. "Ik zie vooral 2 jonge mensen die denken dat als ze lompe, domme opmerkingen maken, ze door anderen zullen worden gezien als 'cool' en 'tof' en dat mensen ze dan zullen mogen", schrijf ze. "Ik zie 2 jonge mensen die gedrag kopiëren waarmee zij zelf zijn opgegroeid. In die tijd waren er (en nu nog) zoveel ontzettend lompe programma's waarin mensen de domste dingen deden, in de trant van 'ja dat is cool, dan ben je tof' als je daaraan meedoet en je je zo gedraagt."

Als ze naar zichzelf kijkt, ziet ze een meisje dat zich "vele malen dommer" voordeed dan ze was. Volgens haar was dat in de tijd dat ze opgroeide "een soort trend" op televisie. "Ik kwam zelf van het Gymnasium af maar ging daar vol in mee, onzeker als ik was. Dan konden mensen om me lachen en dan werd ik gemogen", zegt Geurts. "Ik vergeef het Tim en ik vergeef het ook mezelf dat ik me zoveel dommer heb voorgedaan dan ik ben. En ben dankbaar voor de leerlessen die het ons geeft."

Ook complimenteerde ze Tim voor de aflevering van BOOS, waarin meerdere vrouwen hun verhaal deden over seksueel overschrijdend gedrag achter de schermen van The Voice of Holland door bandleider Jeroen Rietbergen, coaches Ali B en Marco Borsato en een regisseur van het programma. "Complimenten naar Tim en zijn team voor deze krachtige aflevering van BOOS en het geven van een platform en stem aan deze vrouwen! Dank!!", zegt ze.

Hofman bood zaterdag in het AD zijn excuses aan voor zijn opmerkingen in de tien jaar oude video en zei zich te schamen voor de beelden. "Het was fout, ik schaam me daarvoor", zei hij. "Het was in 2012: backstage bij Spuiten en Slikken. Ik heb veel geleerd sindsdien, zoals over meer van zulke onderwerpen: homofobie, racisme, en validisme [discriminatie van mensen op grond van een beperking, redactie]. Het was fout en excuses zijn gepast."