Zlatan Ibrahimovic populair in Amerika

LOS ANGELES - De Zweedse voetballer Zlatan Ibrahimovic is uitgeroepen tot beste nieuwe speler van de Major League Soccer in de Verenigde Staten. De 37-jarige stervoetballer, die in maart van Manchester United naar LA Galaxy verhuisde, won de prijs met meer dan 36 procent van de stemmen. Hij scoorde 22 doelpunten en tien doelpunten in 27 Californische optredens.

Ook naast het voetbalveld is de voormalig Ajacied populair in Los Angeles. Zo was hij ondermeer te gast bij de talkshows van Ellen DeGeneres, Jimmy Kimmel en James Corden. De superster pakte het publiek bij elk optreden volledig in door met allerlei typische Zlatan oneliners te strooien, waarvan ze smulden. "Ik ben misschien geen standaard Zweed, maar ik heb Zweden internationaal wel op de kaart gezet", "het is jammer voor fans van andere sporten dat ik voor voetbal heb gekozen, zij moeten Zlatan missen" en "ik had mijn zinnen gezet op een transfer naar LA, omdat ik mezelf als cadeau aan het publiek wilde geven".

Hoewel zijn uitspraken door sommige Amerikanen werden bestempeld als arrogant, werd het door het grootste gedeelte wel begrepen en zagen zij de humor van de markante Zweedse topvoetballer in.

0 Reacties Doe mee met de discussie →


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *