Zoë Saldana zat tien jaar lang ‘vast’ in filmreeksen

Zoë Saldana is al jarenlang te zien in grote, bekende films van Star Trek en de Guardians of the Galaxy, maar zegt dat ze daardoor artistiek gezien "niet kon groeien en vastzat". Dat vertelt de actrice in een interview met Women's Wear Daily.

"Ik heb het gevoel dat ik de laatste tien jaar van mijn leven gewoon vastzat. Ik zat vast in het spelen in die filmreeksen", aldus de 44-jarige. Saldana maakte in 2000 haar debuut op het witte doek in de film Center Stage. Daarna was ze onder meer te zien in Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003) en later in diverse Star Trek- en Marvelfilms als Guardians of the Galaxy 1 en 2 en Avengers: Infinity War en - Endgame.

"Ik ben erg dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen, van het samenwerken met geweldige regisseurs en het ontmoeten van castleden die ik nu tot mijn vrienden reken tot een rol spelen die fans, met name kinderen, geweldig vinden", zegt de actrice. "Maar dat betekende ook dat ik artistiek gezien vastzat in mijn werk door niet te kunnen groeien of mezelf uit te kunnen dagen om verschillende rollen en genres te spelen."