Zo’n 1,6 miljoen mensen zien uitschakeling voetbalsters

Op de zevende dag van de Olympische Spelen hebben veruit de meeste Nederlanders live meegekeken met de uitschakeling van de Nederlandse voetbalsters. De wedstrijd tegen de Verenigde Staten trok 's middags op NPO 1 gemiddeld 1,6 miljoen kijkers, meldt Stichting KijkOnderzoek. In totaal keken er bijna 2,5 miljoen mensen minstens een minuut.

Het hoogtepunt werd naar alle waarschijnlijkheid tijdens de strafschoppenserie gemeten. Daarin misten Vivianne Miedema en Aniek Nouwen hun penalty. Na de reguliere speeltijd stond het 2-2.

De overige liveregistratie van de Spelen werd minder goed bekeken, al keken er rond het middaguur bijna 1,1 miljoen mensen naar de uitzending op NPO 1. De samenvattingen uit Tokio trokken 's avonds 809.000 kijkers en naar de talkshow Studio Tokio keken 868.000 mensen. Dat is iets meer dan De Oranjezomer op SBS6, waar 806.000 mensen naar keken.

Op prime time werd de quiz De Slimste Mens op NPO 2 opnieuw het best bekeken. De uitzending van vrijdag trok bijna 1,5 miljoen kijkers.