Zo’n 890.000 kijkers voor aftrap Het Verhaal van Vlaanderen

Zo'n 890.000 mensen keken zondagavond naar de eerste aflevering van Het Verhaal van Vlaanderen, de Vlaamse versie van Het Verhaal van Nederland. De documentaireserie, gemaakt door de VRT, wordt gepresenteerd door Tom Waes en staat op plek 8 in de lijst van best bekeken programma's van de avond, aldus Stichting KijkOnderzoek (SKO).

De Nederlandse variant werd gepresenteerd door Daan Schuurmans. Het programma was vorig jaar een onverwacht groot succes voor de NTR en de finale werd door bijna 1,7 miljoen kijkers gezien.

Net als in de Nederlandse versie neemt de presentator de kijker mee in de geschiedenis van in dit geval Vlaanderen. In totaal zijn er tien afleveringen. De serie is momenteel een kijkcijferhit in België.

Het best bekeken programma van de avond was het NOS Journaal van 20.00 uur op NPO 1 (2 miljoen), gevolgd door Postcode Loterij Miljoenenjacht op SBS6 (1,54 miljoen) en Ik Vertrek op NPO 1 (1,24 miljoen). Het best bekeken RTL-programma was het Half acht nieuws op RTL 4 met 870.000 kijkers.