Zorgen bij Bayern München om knieblessure Boateng

MÜNCHEN (ANP) - Trainer Hansi Flick van Bayern München vreest dat hij voorlopig geen beroep meer kan doen op Jérôme Boateng. De Duitse verdediger moest zich in de gewonnen topper tegen Borussia Dortmun (4-2) na 70 minuten laten vervangen. "Hij heeft zijn knie verdraaid. We weten nog niet hoe ernstig het is", aldus Flick, die wel aangaf zich zorgen te maken.

De 32-jarige Boateng is een vaste waarde centraal achterin bij de Duitse kampioen, tevens titelhouder in de Champions League en winnaar van het WK voor clubs. De Duitser, wiens contract aan het einde van dit seizoen afloopt, werd tegen Dortmund afgelost door Javi Martinez.

Even daarvoor had Boateng zelf gezorgd voor het einde van de wedstrijd voor Erling Haaland. De Noorse spits van Dortmund, die in de eerste 10 minuten twee keer scoorde, werd bij een duel ogenschijnlijk bewust op zijn voet geraakt door Boateng. Haaland liep daarbij een snee aan zijn enkel op. Hij ging volgens trainer Edin Terzic uit voorzorg naar de kant. Terzic rekent dinsdag in de return tegen Sevilla in de achtste finales van de Champions League weer op zijn topschutter. Dortmund verdedigt in eigen stadion een voorsprong van 3-2. Haaland scoorde in Spanje twee keer.