Zorgen om gezondheid Rob de Nijs na coronabesmetting in familie

De vrouw van Rob de Nijs maakt zich zorgen om zijn gezondheid nadat hun negenjarige zoon positief is getest op corona. De 79-jarige zanger, die parkinson heeft, "kan corona er natuurlijk niet bij hebben", zegt zijn vrouw Henriëtte in De Telegraaf.

"Donderdag kwam Julius terug uit school en was het bingo", vertelt zijn vrouw. Omdat De Nijs parkinson heeft, is het zaak om hem zover mogelijk uit de buurt te houden van zijn zoon. "Maar ja, zo groot is ons huis ook niet, waarschijnlijk is het kwaad dan toch al geschied", aldus zijn vrouw. Naast parkinson heeft de zanger ook nog een vorm van astma, wat maakt dat hij tot de risicogroep behoort.

Maandag testten de Nijs en zijn vrouw nog allebei negatief. "Rob heeft alle injecties en de booster gehad. Als hij vandaag of morgen corona heeft, dan is er nog steeds niets verloren en moeten we hopen dat die prikken hun werk doen. Maar dit is natuurlijk wel waar we steeds bang voor waren."

Op 20 april geeft De Nijs zijn afscheidsconcert in de Ziggo Dome. Wegens grote belangstelling wordt zelfs overwogen om een extra concert in te plannen. "We willen dit even afwachten, Rob moet niet ziek worden", zegt zijn vrouw. Voor zijn afscheidsconcert in België liet de zanger zich zes weken opnemen in een revalidatiecentrum. Indien dat nodig is, doet hij dat opnieuw voor zijn concert in Amsterdam.