Zweden wil noodsteun van EU om vluchtelingen

STOCKHOLM (ANP) - Zweden wil noodsteun aanvragen van de Europese Unie om te helpen bij de grote instroom van asielzoekers in het land. Dat heeft de regering donderdag gemeld.

,,De situatie is uiterst gespannen'', zei de minister van Werkgelegenheid, Ylva Johansson. ,,We hebben besloten dat het Zweedse migratie-agentschap EU-fondsen en noodhulp aanvraagt van het Asiel-, Migratie- en Integratiefonds.''

Het agentschap voorspelt dat dit jaar 190.000 asielzoekers naar Zweden komen, een verdubbeling van het record uit het begin van de jaren negentig.

Zweden heeft de EU gevraagd om een deel van de vluchtelingen naar andere lidstaten te verplaatsen.

17 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Wanneer gooien ze nu eindelijk de grenzen eens dicht? Iedereen ziet dat dit mis gaat.

  Beantwoord
 2. Bart

  Zweden was ooit het gelukkigste land op aarde. Nu hebben ze het op 1 na hoogste verkrachtingscijfer ter wereld. Volgens onofficiële bronnen is de dader in driekwart van de gevallen van niet-Zweedse afkomst. Officieel wordt daarover niets naar buiten gebracht. De toekomst van dit mooie land ziet er niet goed uit.

  Beantwoord
  • Moos1

   Nee, dat hebben ze altijd gehad. En sinds 2005 is dat nog hoger geworden.
   Waarom?
   Omdat de aangifteprocedure is veranderd. Alles valt onder ”verkrachting’in Zweden, ook seksuele intimidatie. Als je daar aangifte doet dat je baas je ”het afgelopen jaar constant seksueel heeft geintimideerd, liggen er 356 aangiften.

   Ofwel, je kunt niet zomaar cijfers loslaten op een ander systeem en andere maatschappij. En hoe weet jij dat 3/4 niet-Zweeds is als dat ‘geheim” is (wat niet zo is trouwens).

   Beantwoord (in antwoord op Bart)
   • Bart

    Het is zelfs nog erger: Iedere dag vinden er in Zweden gemiddeld 100 verkrachtingen plaats. Een stijging van 723 procent ten opzichte van 1975 en dit betekent in dat in de tien jaar vanaf 2005 één op de vier Zweedse vrouwen minimaal één keer verkracht is. Bij deze verkrachtingen is de dader in 77 procent van de gevallen een moslim en in 90 procent van de gevallen een immigrant. Hierbij moet dan nog vermeld worden dat tweede generatie-immigranten in de statistieken vermeld worden als Zweden.

    Beantwoord (in antwoord op Moos1)
    • Moos1

     Toon dat maar even aan.
     En niet via the gatestone-leugens, aub
     Vanaf 2005 is het aangifte-protocol veranderd, klopt.
     Maar je hebt dus de linkjes niet gelezen en blijft volharden in onzin.

     Beantwoord (in antwoord op Bart)
     • Bart

      Moos, kun jij aantonen dat immigranten niet bovengemiddeld betrokken zijn bij verkrachtingen? Stel dat die 90% overdreven is. Stel dat het met de helft overdreven is. Niet realistisch maar het kan. Dan nog worden 10 tot 20 maal meer verkrachtingen gepleegd door immigranten dan door autochtone Zweden.

      (in antwoord op Moos1)
     • Moos1

      Nee, ik stelde jou een vraag, dan moet je dat niet omdraaien, Bart.
      Eerst beweer je dat het ”geheim” is, en dan kom je met rare cijfers.
      En je houdt geen rekening met de definitie van ”rape” in Zweden, die sinds 2005 enorm is opgerekt.
      Kom maar door met je antwoord, daarna krijg je de mijne.

      (in antwoord op Bart)
     • Moos1

      Geen antwoord dus.

      Kijk en hierom kun je niet zomaar projecteren….
      En ”immigranten” is weer totaal iets anders dan ”moslims’… zucht.

      According to Brå, it is likely that only around 20 per cent of all rapes are being reported, which was confirmed in a 2001 study of the extent of violence against women, funded by the Government of Sweden and the Crime Victim Compensation and Support Authority.[45][49] This can be compared to a 2007 British Government report, estimating that between 75 and 95 percent of rapes are not reported in the United Kingdom.[50]

      (in antwoord op Bart)
    • Moos1

     Het juist cijfers is 17 per dag. Op 20 miljoen mensen en in de wetenschap dat ”rape” dus staat voor alles wat riekt naar schending van gelijke rechten man/vrouw. Dus ook seksuele intimidatie en aanverwanten en een enorme aangifte-bereidheid. Zijn ze erg alert op daar in Zweden.

     Daar wordt niet, zoals hier door de pvv, continue over criminaliteit gesproken met wijzende vingertjes en vervolgens het halve OM wegbezuinigd (Rutte I)

     Beantwoord (in antwoord op Bart)
   • Burgermans

    Moslims zijn bovengemiddeld vaak betrokken bij misdaden en zedenmisdrijven, dat in tegenstelling tot zionisten en islamofoben.

    Beantwoord (in antwoord op Moos1)
    • Moos1

     Nope, kijk maar naar zedendelicten/autochtonen/kinderen. Marokkaanse rotjochies in ons land zijn het meest betrokken bij vermogensmisdrijven. Zie CBS.
     Heb jij bronnen trouwens, van Barts eerdere wankele beweringen over Zweden? Zelf kan ie ze niet meer ophoesten, merk ik.

     Verkrachtingen ? Hindoes in India, christenen in Zuid-Soedan en Congo, schrikbarend!
     En orthodoxe joden kunnen er ook wat van als t om vrouwenrechten gaat.
     Of neem D. Graus, 6 aangiftes en ten onrechte niet vervolgd volgens de rechtbank in Maastricht.

     Elke cultuur heeft foute mannen, dat is geen moslimkenmerk.
     En als het over abortus gaat, zijn imams zelfs progressiever dan de biblebelt.

     Beantwoord (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      De moraliteit van de islam is in zijn kern fout. Mohammed was een seksverslaafde woestijnrover, Jezus een bezitloze liefdesprediker. Waar Mohammed gewelddadige onderwerping predikte (“Islam” in het Arabisch), predikte Jezus verdraagzaamheid en liefde.

      (in antwoord op Moos1)
     • Moos1

      Bla bla pvv-riedel die je niet kunt aantonen.

      Hier, de invloed en het belang van Aisha. Ooit opgevallen dan het grootste christenland (VS) nooit een vrouw als leider heeft gehad?
      Grootste moslimland ter wereld wel, 3e moslimland ter wereld ook en 4e moslimland ter wereld ook.

      http://s.telegraph.co.uk/graphics/projects/koran-carla-power/index.html

      En ga jij je dan alsjeblieft eens gedragen naar Jezus voorbeeld, ofwel heb je naaste lief, of zoiets.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      The proof of the pudding is in the eating. In de afgelopen 1500 jaar heeft het Christendom ons van barbaren in beschaafde mensen veranderd. De islam heeft precies het tegenovergestelde gedaan: de eens beschaafde Midden-Oosterlingen zijn vervallen tot vrouwenmoppers en terroristen

      (in antwoord op Moos1)
     • Moos1

      Nou niet dus. Noem jij faillissementsfraude, bouwfraude, HBO-fraude, kinderopvangfraude, alcomobilisme, verzekeringsfraude, stemfraude door de PVV in Brussel, al die pvv-ers met een smet, thuiszorgfraude, fraude met aanbestedingen, bankenfraude en andere witteboordencriminaliteit, pedofilie in de RK-ker, hoolingans, 1 vrouw vermoord per 9 dagen in ons land, racisme en discriminatie ”beschaafd”??? Ik niet.
      O en ik vergeet de VVD-ers nog, achter elkaar door.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Moos1

      Vergeet nog de Bush en Cheney’s & C0…..uit uber-christelijk Texas….
      sjonge wat een ”beschaafde” heren. Not.

      (in antwoord op Burgermans)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *