Zweedse partij koopt 75 procent van catalogus Avicii

Pophouse Entertainment, een Zweedse investeringsmaatschappij, heeft 75 procent van de opname- en uitgaverechten van de nummers van Avicii gekocht. Dat meldt muziekblad Billboard woensdag. Het is de tweede grote aankoop van het bedrijf dat door ABBA-zanger Björn Ulvaeus mede is opgericht. Eind maart werd ook de catalogus van Swedish House Mafia aangekocht.

Het resterende kwart van de muziekrechten van Avicii blijft in handen van de familie van de in 2018 overleden dj. De ouders van Tim Bergling, zoals de 28 jarige dj echt heette, zijn blij met de samenwerking. "Onze ervaring is dat er veel respect is voor onze wensen en eisen en dat er goed wordt samengewerkt", stellen zij in een verklaring.

Het is niet bekendgemaakt hoeveel Pophouse Entertainment heeft betaald voor de rechten van Avicii, die bekend werd van hits als Wake Me Up en Levels. De afgelopen tijd komt het geregeld voor dat artiesten de rechten van hun muziek verkopen aan grote partijen. Dat deden eerder onder anderen Bob Dylan, Justin Timberlake en Neil Diamond.