Zwemster Jack kan terugkeren na afwijzen verlenging schorsing

SYDNEY (ANP) - De Australische zwemster Shayna Jack kan terugkeren in wedstrijdverband. Het internationaal sporttribunaal CAS heeft een beroep afgewezen om haar schorsing van twee jaar te verlengen tot vier jaar.

De 22-jarige Jack testte in de zomer van 2019 bij een controle buiten de wedstrijden om positief op het verboden ligandrol. Hoewel Jack ontkende het middel bewust te hebben genomen, legde de Australische antidopingautoriteit haar een schorsing van vier jaar op. Jack stapte naar het CAS om haar schorsing aan te vechten en met succes.. Het sporttribunaal achtte het aannemelijk dat Jack het verboden middel niet opzettelijk tot zich had genomen en halveerde de schorsing.

Sports Integrity Australia (SIA) en wereldantidopingagentschap WADA waren het niet eens met de halvering van de schorsing en gingen in beroep, maar het CAS oordeelde dat Jack weer in actie mag komen.

Jack pakte bij de WK van 2017 twee zilveren en twee bronzen medailles op de estafettenummers. Ze trok zich twee jaar geleden terug voor de WK in Zuid-Korea, officieel vanwege persoonlijke redenen. Later bleek dat ze positief had getest.