Zwitserland met doelman Sommer, Turkije weer zonder Kökçu

BAKOE (ANP) - Zwitserland treedt in de laatste groepswedstrijd op het EK tegen Turkije in Bakoe (aanvang: 18.00 uur) aan met Yann Sommer in het doel. De keeper van Borussia Mönchengladbach was woensdag direct na het verloren duel met Italië (3-0) terug naar zijn woning in Duitsland gegaan voor de geboorte van zijn tweede kind. Daardoor mocht PSV-goalie Yvon Mvogo even hopen op een basisplaats tegen Turkije. Sommer meldde zich echter weer op tijd bij de Zwitserse selectie, waardoor Mvogo opnieuw op de bank moet plaatsnemen.

Bij Turkije is Orkun Kökçu opnieuw reserve. De middenvelder van Feyenoord is bij dit EK nog niet in actie gekomen. Ook aanvaller Halil Dervisoglu (ex-Sparta en ex-FC Twente) is weer wisselspeler. Hij mocht al wel twee keer invallen.

Zwitserland (1 punt) en Turkije (0 punten) strijden in Bakoe voor hun laatste kans op een plek in de achtste finales. In het stadion in de hoofdstad van Azerbeidzjan zitten ongeveer 30.000 Turkse fans. Volgens bondscoach Vladimir Petkovic van Zwitserland zal dat zijn ploeg het gevoel geven dat het een uitwedstrijd betreft.