‘s Werelds grootste entertainmentsite TMZ over kerst in Nederland: ‘Merry racism, everyone!’

'Dutch Santa, Dark Side of Christmas Traditions'. Zo luidt de titel boven een verhaal over de Nederlandse kerstman op entertainmentsite TMZ. Volgens de site, die een video van de Sinterklaasviering in Nederland bij het artikel plaatst, kan je als kleurling Nederland maar beter niet bezoeken rond kerst. De site schrijft: 'Santa Claus don’t need no elves … not in the Netherlands, where they believe his helper is a guy named 'Black Pete', and people dress up like him by wearing black face. Merry racism, everyone! En onder de video : 'If you’re African American, you may not want to celebrate Christmas in Holland… because their 'tradition' is one of the MOST RACIST things we’ve ever seen!'

Bron(nen):   TMZ      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Heldoppantoffels

  Hahahahahaha als dat uit een hoogstaande beschaving zou komen dan nam ik het serieus! Maar niet van een homofoob land dat aan de wortel staat van de financiële crisis, dat een geschiedenis heeft van agressie tegen andere landen zonder serieuze aanleiding, een land dat Nazi’s een veilig thuis gaven in de US en een land dat de problemen in het Midden-Oosten alleen maar groter maakt.

  Moet ik nog even doorgaan met mijn lijstje? Het is net zo’n kansloos verhaal als de stelling dat men in NL oudjes gewoon doodmaakt onder het mom van euthanasie.

  Echt het enige vervelende dat minder om te lachen is, is dat US zoveel invloed in de wereld heeft en er bij de keuze van ‘vrienden’ geen redelijk alternatief is in de andere machtsblokken ter wereld.

 2. Ron Kersten

  Ach, dit is weer een bevestiging dat veel amerikaanse journalisten te dom (of te lui) zijn om goed onderzoek te doen voordat ze complete onzin voorschotelen aan het amerikaanse volk.

  • janneke123

   Dergelijke items komen tot stand dankzij de reuring die ontstaat in Nederland zelf.
   Wethouder van Es begon een paar weken geleden te blaten en de beer is weer los.
   Dankzij het internet en Google vertalen leest de heel wereld die onzin mee en zo zie je maar wee dat de bron van het bericht misschien wel hier ligt.

   (in antwoord op Ron Kersten)
 3. Prikker

  UItleg van Sinterklaas zodat zelfs Amerikanen ‘m begrijpen : http://www.youtube.com/watch?v=jIXscGcdGyk

 4. Michiel Thalen

  TMZ is ook echt wel een rioolkrant. Geen idee waarom daar op wel over wordt bericht.

 5. Erwin Kwakkel

  Wat is het toch heerlijk dat we in een land leven waarbij we kinderen opvoeden dat er ‘s nachts zwarte mensen in huis rondlopen zonder dat we bang hoeven te zijn en dat deze zwarte mensen ook nog eens een cadeau achter laten.

  Eens kijken hoe Amerikanen zouden reageren als je hen vertelt dat er ‘s nacht een zwarte man in hun huis rondloopt 🙂

Reacties niet toegestaan