Angela Groothuizen heeft open relatie: “Een vrije ziel moet je niet willen beknotten”

Angela Groothuizen vertelt in een openhartig interview met Volkskrant Magazine dat zij en haar man Rob een open relatie hebben. Hij heeft naast Angela nog iemand in zijn leven.

"Dat vind ik prima, want ik heb over," aldus Angela. "Ik heb zoveel geluk en liefde en alles wat ik wil, ik heb zat. Snap je? En ik ga hem, mijn aller-allerliefste, in dat ene leven dat hij heeft, niet voor de voeten lopen. Met niets.”

Haar relatie is daardoor niet altijd makkelijk. "Maar het is ook niet echt heel moeilijk. Die man is een vrije ziel. Een fantastische, lieve, trouwe, vrije ziel. En die moet je niet willen beknotten, klaar. (...) Dan komt hij terug van haar, en hoe hij me dan knuffelt, dan zie ik gewoon hoe gelukkig hij is. En dat geluk gun ik hem. Ik gun het haar zelfs.”

De presentatrice vindt het vervelend dat anderen haar relatie niet begrijpen. "Als vriendinnen weleens met een man aan het daten zijn, en ik vraag hoe hij is, zeggen ze: ’Leuk, maar het is geen Rob.’ Daarom kwetst het me ook als mensen het niet begrijpen. Dan denk ik: laat die man.’”