De verpleegster die zelfmoord pleegde na telefoongrap was al eerder suicidaal

Het was niet goed te begrijpen hoe een gelukkige verpleegster van het feit dat ze in een grap was getrapt zo ontdaan kon zijn dat ze haar gezin in de steek liet en zich verhing aan een das. Zo blijkt het - volgens de Daily Mail - dan ook niet te zitten. Afgelopen winter nam Jacintha Saldanha toen ze in India op familiebezoek was een overdosis pillen. Ze werd naar het ziekenhuis gebracht waar haar leven werd gered. Een tijdje later deed ze een nieuwe poging door uit een raam te springen. Beide voorvallen leidde er toe dat Jacintha onder psychiatrische behandeling werd gesteld en zware antidepressiva kreeg. Het is onbekend wat er precies is voorgevallen, wie haar in het ziekenhuis mogelijke verwijten hebben gemaakt, nadat ze in de grap was getrapt en niet had gehoord dat ze niet met de echte koningin sprak. Al die omstandigheden zullen hebben bijgedragen aan haar besluit dat ze met de schande niet kon leven. Maar er was dus ook sprake van een psychisch lijden dat al eerder te kop opstak en dat haar al eerder de zin in het leven had ontnomen

Bron(nen):   Daily Mail      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Jannie Ooms

  Ik heb al die tijd al gedacht dat de zelfmoord bijna onmogelijk het gevolg kon zijn geweest van de Indiase schaamtecultuur. Daarvoor was het aandeel van deze vrouw -het simpelweg doorverbinden van de telefoon- te gering. Ik kon het me gewoonweg niet voorstellen.

  Het is vooral vreselijk voor de Australische presentatoren, dat hun op zich wel leuke telefoongrap de trigger kan zijn geweest, de druppel die de emmer bij deze geestelijk al ontredderde vrouw deed overlopen. Ze hoeven zichzelf echter geen verwijt te maken, vind ik. Ze had anders vast wel een andere aanleiding gevonden om zelfmoord te plegen.

  • OldTimeReligion

   Ze waren geen trigger. Die trigger zat in d’r zelf. Helaas geeft ze deze dj’s de schuld van haar besluit die allang vast stond. Erg slecht getimed.
   De 3de poging was blijkbaar raak.

   Ze was niet meer te redden.
   En van antidepressiva kan je inderdaad juist suïcidaal worden.

   (in antwoord op Jannie Ooms)
 2. catchit64

  Hoe triest ook, voor de DJ’s kan het wel een soort van opluchting zijn.
  Blijft natuurlijk heel erg dat ze kennelijk zo slecht in haar vel zat dat dit moest gebeuren.

Reacties niet toegestaan