Hollywood reageert enthousiast op impeachment-plannen

Verschillende Hollywoodsterren hebben dinsdag verheugd gereageerd op de mededeling van de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi dat het Huis een officieel onderzoek is gestart naar het afzetten van president Donald Trump.

Onder meer Mark Ruffalo, Chernobyl-bedenker Craig Mazin, Rosie O’Donnell, George Takei en comedian Aasif Mandvi deelden de hashtag #ImpeachTrump. Zangeres Lizzo deed creatief met emoji's, en gebruikte het plaatje van een perzik ('peach') in het woord impeachment.

Debra Messing bedankte Pelosi op Twitter, en ook Yvette Nicole Brown prees de voorzitter, met een knipoog naar de slogan van Trump; "She is Making America Great Again." Jon Cryer deelde een boodschap aan Trumpstemmers: "Hij heeft jullie vertrouwen verraden. Hij heeft Amerika verraden. Jullie verdienen beter." Bette Midler stelde op Twitter: "Donald Trump denkt echt dat hij, en hij alleen, boven de wet staat."

Ava DuVernay deelde een foto van de Emmy's afgelopen zondag, waar ze de 'Central Park Five' mee naartoe nam. De mannen, onderwerp van haar miniserie When They See Us, werden eind jaren 80 ten onrechte veroordeeld voor een verkrachting. Donald Trump kocht nog voor hun proces was begonnen een paginagrote advertentie in vier kranten waarin hij om de doodstraf voor de verdachten, toen tieners, vroeg. Bij haar tweet dinsdag schreef DuVernay: "We zijn omgekleed en klaar voor een Impeachment Party. Wat hebben jullie aan?"