Waylon was vroeger drugsdealer

Waylon heeft in de periode voor zijn carrière van de grond kwam in drugs gehandeld. Dat vertelde hij in ‘Sterren op het Doek’ aan aan Özcan Akyol. “Ik had een goede vriend die handelde in het goedje en daar deed ik dan af en toe wel eens een klusje voor.”

Door de ambitie om door te breken als artiest kwam Waylon, die eigenlijk Willem Bijkerk heet, rond zijn 20ste in een moeilijke periode terecht. Hij wilde niet werken, maar zijn ouders vonden dat dat wel moest. Uiteindelijk moest hij het ouderlijk huis verlaten en ging hij bij zijn vriendin wonen. Met haar kreeg hij ook een zoon, maar het gebrek aan carrièreperspectief en zelfliefde speelde hem toen ook parten.

“Ik hield totaal niet van mezelf, omdat niets in mijn leven tot dan toe nog gelukt was’. Dus vond ik mezelf een nietsnut en een mislukkeling. Ik zag ook niet de mogelijkheid om te worden wat ik graag wilde worden in die situatie. Het werd steeds moeilijker. Op een gegeven moment barst de bom ergens een keer. In dit geval op mijn 24ste en toen ging ik scheiden. Ik liet de boel achter me, omdat iets van binnen zei: er is iets anders voor je in deze wereld.”

Jammer voor zijn kind. En zelf ging Bijkerk aan de drugs, die hij betaalde door te dealen. “Je wordt heel creatief als je iets heel graag wil. Ik had een goede vriend die handelde in het goedje en daar deed ik dan af en toe wel eens een klusje voor. Zo leer je die wereld ook kennen.“Ik was wel een veilige dealer. Hij had gewoon plekken waar af en toe eens een ‘batch’ naartoe moest. En dat ging ik dan doen. Dat was dan een kroegeigenaar, bij wie je naast een biertje ook wat anders kon bestellen.”

“Dus Willem was vroeger een dealer”, stelt Akyol. Waylon reageert meteen: “Ik zou dat niet zo willen noemen, want dan wordt dat gelijk weer de kop van het artikel. Die kop zou moeten zijn dat ik een jongen was die er alles aan heeft gedaan om te bereiken wat hij graag wilde.”

Bron(nen):   HLN