Ongemakkelijke tv: Schilder Sterren op het Doek wil geen soapster. Dan verschijnt GTST-Janine

Sterren op het Doek zorgde gisteravond voor een ongemakkelijk moment. De schilders van dienst hoopten 'geen soapster te hoeven schilderen' zo zeiden ze ronduit tegen presentator Özcal Akyol. Toen verscheen Caroline de Bruijn, die al jaren een hoofdrol speelt in 's lands best bekeken soap Goede Tijden, Slechte tijden.

Schilder Ellen-Claire Boomsma die foto's te zien kreeg van Goede Tijden, Slechte Tijden, zei: "Dat keek ik niet. Die soap vond ik heel erg. Ik vond het niet leuk. Slecht geacteerd”. Akyol: "Ik zeg ook niet dat het iemand uit GTST is.” Boomsma: "Godzijdank, anders had ik niet echt vrienden gemaakt nu.”

Caroline de Bruijn hoorde alles in de coulissen. Als ze dat zegt, wijst Astrid Ritmeester direct naar haar collega: “Dat was zij!”. De Bruijn lacht erom, maar niet van harte. "Dat hoor ik natuurlijk vaker, dat mensen het verschrikkelijk vinden. Maar als ik dan vraag of ze het ooit wel eens gezien hebben, zeggen ze ‘nee’.”

Later zegt ze dat ze het vervelend vindt als mensen met zo'n dedain over soaps spreken. "Het geeft een bepaald oordeel over mensen voor wie het wel een ankerpunt is. Dat doet me op een bepaalde manier pijn. Het is niet verdiend, dat badinerende.” 

Bron(nen):   AD