Alles wat je wilt weten over New Year’s Eve op Times Square in New York

Terwijl bij ons in de Nieuwjaarsnacht de kruitdampen langzaam optrekken, drukken in New York om één minuut voor twaalf (Eastern Time) burgemeester Michael Bloomberg en een speciale gast op de knop die de afdaling van de New Year's Eve bal in werking zet op One Times Square. Times Square in New York is een van de meest epische plekken om het nieuwe jaar in te luiden. De zes uur durende party met live muziekoptredens, en celebrity gastoptredens culmineert met de beroemde verlichte bal die om klokslag 00.00 uur naar beneden daalt. Het feest, dat elk jaar 1 miljoen bezoekers trekt, wordt ieder jaar gecoproduceerd door de Times Square Alliance en Countdown Entertainment. Hoeveel tijd er in de voorbereiding van dit spectaculaire jaarlijks evenement gaat zitten, wilde Business Insider van de organisator weten. Veel. De voorbereidingen beginnen vrijwel onmiddellijk na de voorafgaande viering, en er werken zo’n 500 mensen aan mee, buiten de politieagenten en medewerkers van de reiniging. Voor meer interessante weetjes kijk hier.  

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. Vogelbeest

    Als je op oudejaarsavond op times square wilt staan moet je daar voor ca. 1500 uur plaatselijke tijd zijn. Er staan dranghekken en daar moet je tussen. Vol is vol. Je mag er wel uit, maar niet meer terug. Even naar de wc gaat niet. Alcohol is verboden. Het kan 10 graden vriezen in NY op 31 dec.

    De enige oplossing is een hotel, restaurant of club boeken binnen het afgezette gebied, en de politie loopt met je mee naar de plaats die jij gereserveerd hebt.

    Je kunt de 2e verdieping van een restaurant nemen, met uitzicht op de crystal ball. Kost ca. $1200,- per persoon (incl eten). Het marriot marquis is iets goedkoper met $300,- per persoon. Dat is een ronddraaiend restaurant op de 60e verdieping met een geweldig uitzicht op manhattan. In de minuten voor 2400 verzamelt iedereen zich aan een kant om het spektakel gade te slaan.

    Kost nog steeds een paar centen, maar alleen de wandeling er naar toe om ca. 2100 uur over de zeer brede stukken die in principe vrijgehouden worden voor de hulpdiensten maken het al de moeite waard!

Reacties niet toegestaan